7.10.2007 XXII Krajowa wystawa psów rasowych Rybnik - Kamień/ National dog show Rybnik - Kamien (Poland)

  Silky in ring, champion class. The Judge Mr. Maciej Wytyk. Silky won the class with CWC (certyfikat na Championa Wystawowego).

 

     
  Charway Old Silk excelent I. CWC = champion Poland 

Our last dog show in Poland this year with excelent result. Silky finished show championat in Poland. Super!  


30.9.2007 Retriever Trophy Schallabug (Austria) 

  We have visited 6. NO Retrievertrophy in Austria castle Schallaburg. 

Judge was from Belgian Jeff Verrees (kennel of Lucifer´s Delight).

Charway Old Silk won working class with tittle CACA.

 

photo Eva Kure

 


29.9.2007 Klubová výstava Retriever klubu CZ v Brně

V sobotu jsme se zúčastnili Klubové výstavy v Brně na Panské Líše. Pro posuzování labradorů byli pozváni manželé, angličtí rozhodčí a chovatelé Mrs. Jane Rawlinson a  Mr. Mark Rawlinson, chovatelská stanice Halshimoor.  Z jejich odchovaných šampionů GB je to Sh Ch Wilsbury Wildfire at Halshimoor a Sh Ch Fullwell Frolic with Halshimoor. Oba dva rozhodčí byli opravdu velice příjemní. Silka obdržela ve třídě vítězů krásný posudek, známku excelent 2 a r.CAC za žlutou fenkou Danky Bartošové. Arabella nastoupila ve třídě veteránů sama. Arabellka miluje výstavy a jakékoliv dění a výstavu si opravdu užila. Získala výborná 1, vítěz třídy veteránů. Ve svých skoro deseti letech je stále neuvěřitelně temperamentní i přes to, že trpí epilepsií. 

Je možná trochu smutné, že se ve třídě veteránů fen představila sama. Asi bychom si domů při větší konkurenci pohár neodvezli, ale nějak nemohu pochopit, kam schovali všichni chovatelé své fenky veteránky. Labradoři jsou nejpočetněji zapisovaným plemenem retrieverů, ročně jsou zapisovány stovky štěňat, ale kde jsou jejich matky? Kde se schovávají? Vždyť vystavení veterána je zdarma a v zahraničí bývá vizitkou chovatele představit kondici svých veteránů.

   Judge:  Mrs. Jane Rawlinson and  Mr. Mark Rawlinson, kennel Halshimoor (UK)

Charway Old Silk -  excellent 2 and r.CAC in winner class

 Arabella  z Vargovho chovu - excellent 1 veteran class 

 

Labrador´s result and photos from show. 

Charway Old Silk Arabella z Vargovho chovu  

 12.9.2007 Charway Checkmate 

  12.9.2007 died at age 12 years  "Monty" Charway Checkmate.  Monty is father our Arabella z Vargovha chovu. He was born 10.5.2005 in english kennel  Charway Mr. Janice Pritchard. 

Monty at age 10 years, photo by Michaela  Dočekalová.

 


22. 9. 2007 Armyho nová fotka.

   Army Walkie Talkie Dashby

   4 měsíce


8. 9. 2007 Národní výstava psů Brno Charway Old Silk Národní vítěz a  BOB !

Po roce jsme opět zavítali do Brna na Národní výstavu v Brně. Na rozdíl od loňského roku se uskutečnila na veletržním výstavišti. Charway Old Silk získala loni titul Národního vítěze. Letošního posuzování se ujala rozhodčí paní Alena Čečrdlová. I když v současné době již nemá ve své chovatelské stanici Golden Erinor zástupce labradorského retrievera, byla to právě její chovatelská stanice Erinor, která odchovala řadu šampionů a interšampionů. Silka získala na Národní výstavě v Brně titul CAC, Národní vítěz a Best of Breed a obhájila tím loňský titul Národního vítěze. Kompletní výsledky v kategorii výstavy.

25.-26. 8. 2007 Innsbruck Mezinárodní a Národní výstava psů

V neděli posuzovala rakouská rozhodčí paní Phyllis Poduschka Aigner od které Silka získala ocenění výborná a titul CACA.

 

Siluška si odnesla první den r.CACA od německé rozhodčí Beaty Ting, chovatelská stanice Romney´s. Paní rozhodčí byla velice milá, každého pejska podrobně prohlédla. S paní Ting jako s instruktorkou jsem se již setkala při výcviku Workung testů v Třebíči. I tentokrát byla příjemná a milá a bylo nám ctí získat od ní krásný posudek.

 


29. 7. 2007 Györ - Siluška získala od domácí maďarské rozhodčí Gyárfás Marianne známku výborná a CAC.


23.7.2007 Oberwart a Szombathely 2007

Během uplynulého víkendu jsme s naší kamarádkou Bárou (chovatelská stanice Tetřeví dvůr) vyrazili na výstavu do rakouského Oberwartu a maďarské Szombathely. Oba dva dny jsme si opravdu užili a navíc jsme si přivezli krásná ocenění. V sobotu  Charway Old Silk získala CACA ve třídě šampionů od Per Iversena z Norska a v neděli CAC  a r. CACIB od slovinského rozhodčího Denise Kuzelje. Bára s D´Jerry Tetřeví dvůr odvezla z Maďarska CAC, CACIB a BOB! 


17.7.2007 Novinka z Holandska

Bratr naší Mersi," Ricky" Oliver od Himalajskeho cedru splnil podmínky pro udělení titulu mezinárodní šampiona krásy. Gratulujeme Anja a  Joop Verbeek do chovatelské stanice Farbourne.

23.6.2007 Silky získala na Mezinárodní výstavě psů v Brně nádherné ocenění od irské rozhodčí Mary O´Donoghue (kennel Philipstown). A tak jako loni od rakouské rozhodčí získala i letos oceněné CAC, r.CACIB. Děkuji, za předvedení Silky, Gábině Lahodové a Baře Protivánkové.

Posudek: worthy champion in very way, from head to tail, good quality.

Mary O´Donoghue 


14.6.2006 Štěňátka mají za sebou již 4 týdny života. S radostí pozorujeme jak rostou a jak roste jejich touha zkoumat širší okolí. Nové fotografie na stránce štěňátek.


30.5.2007 Štěňátka otvírají oči, mají zastřižené drápky a jsou odčervena. Začínají opatrně chodit. Všechna přesáhla váhu jednoho kilogramu. Dostala také jména, která je povedou životem:

kluci
holky
 Amazing Merlin  of Dashby
 Anna Arabella  of Dashby
 Army Walkie-Talkie  of Dashby
 Angie Alice  of Dashby
 Aquamarine Silk  of Dashby
 Agatha Christie  of Dashby
 Amber Mersi  of Dashby

24.5.2007 Štěňátka už prožívají svůj druhý týden na světě. Broukání a kňourání prvních dnů je doplněno hlasitým kvílením, ňafáním a poštěkáváním. Stále mají zavřené oči a zvukovody. Od třetího dne se jim postupně pomalu pigmentují tlapky, nos a tlamička. Mimo černouška, který je již od narození černý jako uhlík. Nové fotky naleznete v  puppy gallery.


15.5.2007 Mersinka se stala maminkou. Přivedla na svět 7 roztomilých štěňátek. Čtyři žluté holčičky, dva žluté kluky a jednoho černého kluka. Všichni se těší skvělé kondici. Děkujeme všem přátelům za držení tlapiček a gratulace. 


28.4.2007 Mezinárodní výstava psů Opole (Jerzy Olszewski, PL / třída štěňat, mladých a veteránů Petr Studeník ,CZ)

V sobotu 28.4.2007 jsme vyrazili na mezinárodní výstavu do Polska. Počasí nám přálo a prožili jsme nádherný slunečný den, který navíc korunoval úspěch naší kamarádky Radky, která s Mailíkem vyhrála třídu pracovní, a zároveň tím vybojovala titul Polského šampiona krásy. Naše Silka získala  ve třídě šampionů další čekatelství polského šampiona.

Silka získala od polského rozhodčího známku "doskonala I., medal zloty" a další čekatelství polského šampiona krásy CWC. 

Mailo vyhrál po velmi dlouhém boji nad černým polským psem Nico Matrixem.Ten je nositelem titulu šampion Polska, Litvy, Moldavska, šampiona mladých Polska a Ruska, je po imporotvaném anglickém psu Foxrush Gladiator. Myslím, že tato výhra Radku opravdu potěšila od polského rozhodčího. Mailo se tímto vítězstvím stal Dual šampionem, k titulu šampiona práce přidal titul polského šampiona. 

27.4.2007 Ultrazvuk potvrdil, že naše Mersi bude mít štěňátka. Těšíme se na jejich narození a všichni si přejeme, aby vše proběhlo v pořádku a bez komplikací. Je to přece jen pro nás všechny poprvé :) Je to také příležitost zastavit se a zavzpomínat štěněcí čas Mersinky.

  Mersinka jako štěňátko (2002)


17.3.2007 Mezinárodní výstava psů Katowice (Polsko)
Na mezinárodní výstavě v Katowicích Silky obsadila ve třídě šampionů třetí místo. Na společný výlet jsme se vydaly s Radkou Šťastnou, která s Mailem skončila ve třídě pracovním na druhém místě. Gratulujeme a děkujeme za velmi příjemně strávený den.

výsledky

 

Mailo (Eddie od Jaloviska) neměl ve třídě pracovní lehkou pozici, ale přesto se mu podařilo uspět v konkurenci a obsadit druhé místo. Před ním skončil Gromyko Herbu Zadora, který získal  ocenění CWC a r.CACIB.
Silka nastupovala do třídy, kde bylo přihlášeno 5 fen. To je na třídu šampionů poměrně velký počet. Obě fenky, které skončily před námi, se pyšní ve svém rodokmenu českými odchovy nebo importy do České republiky. Fena Udine Górska Fantazja vyhrála loni v Poznani svoji třídu v obrovské konkurenci, a i tady získala ocenění CWC a CACIB.

ARCHIV KRÁTKÝCH ZPRÁV